Om Lilla Burge

Loftet och Studion

Magasinet ligger i mitten av gårdsbebyggelsen och byggdes om till sommarboenden 2015-2017. Det finns två lägenheter i huset som man kan få dela med en annan familj under sin vistelse. 

Lägenheterna är isolerade men en viss överhörning kan ske, det är ett gammalt hus med trästommar som bär upp väggarna. 

 

8-års åldergräns

Våra lägenheter lämpar sig inte för små barn främst på grund av hur de är byggda med smala och branta trappor och eftersom det kan överhöras något litet mellan lägenheterna har vi satt en nedre åldersgräns på 8 år. Naturligtvis kan vi frångå detta om ni hyr hela huset tillsammans med vänner eller familj och alla är överens om ljudnivån i huset. Vi vill att alla ska känna att de får vara den de är på sin semester - utan att bli tillsagd eller säga till någon att vara tyst allt för ofta. 

Gården består av tre stora byggnader.
Magsinet som inrymmer två lägenheter för uthyrning, ett bostadshus för permanentboende och en stor lada. 

Vi har ett fornminne inmurat i ladans vägg som vetter mot gårdsplanen. Det är en så kallad slipsten och är troligtvis betydligt äldre än ladans vägg och har inte heller suttit där från början. Ingen vet när den murades in eller av vem längre. Den finns utsatt på kartor över Gotland med ett tecken som ser ut som ett kantigt R.

Burge betyder vall och är också anledningen till att ni åker ner på gårdsplanen en aning. Det markerar den gamla vattenlinjen för länge sedan

och den gamla sandiga havsbotten blir mer lerig på vår sida burgen. 

Till gården hörde förr den stora åkern bakom magasinet och på tomten finns flera äpple- plommon och päronträd, krusbär, rabarber, mirabeller, syrener, paradisbuske och många fina gamla blomsorter.

Hör av dig med en förfrågan!

Lilla Burge Logi
Hablingbo Lilla Burge 823, 623 42 Havdhem

info@lillaburge.se

Tel: +46 (0)708-23 39 46

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Du får gärna höra av dig med en fråga!

© 2019 av Lilla Burge Logi Proudly created with Wix.com